OMGEVING

tHUIS aan de BEEK maakt deel uit van het buurtschap Terziet, dat ligt in het buitengebied van Epen. Terziet is onderdeel van een beschermd dorpsgezicht in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Het Heuvelland wordt in de volksmond ook wel Klein-Zwitserland genoemd. De streek wijkt namelijk sterk af van de rest van Nederland.

Hier heb je tal van bronnen en bronbeken, hellingbossen, holle wegen, hoogstambomen en weelderig begroeide bermen, met nogal wat zeldzame bloemen en planten. In Zuid-Limburg vind je nog orchideeën en het zinkviooltje.

Het wordt ook wel het ‘bronnenland’ genoemd.

De bronbeken monden allemaal uit in de Geul. Twee van deze beken met watervalletjes lopen door de tuin van tHUIS aan de BEEK.

De naam Epen stamt af van het Germaanse woord ‘Apa’ dat ‘water’ betekent. In Epen en omgeving staan prachtige vakwerkhuizen, kenmerkend voor de streek. Je vindt er ook kastelen, molens, indrukwekkende boerderijen en duizelingwekkende vergezichten. Epen behoort tot een van de meest bekende dorpjes in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Je kunt er in elke periode van het jaar volop genieten van het prachtige uitzicht over de heuvels en dalen.

Het eerste waar je in dit gebied voor komt is wandelen, fietsen of gewoon genieten van de natuur en de omgeving. Voor het huren van een (elektrische) fiets, racefiets, mountainbike of scooter kan je in de naaste omgeving van tHUIS aan de BEEK terecht bij ’t Zinkviooltje, Plaatweg 10 in Epen (1,5 km).

Maar er is (veel) meer in de naaste omgeving. Er is Schaapskooi Mergelland in Epen, subtropisch zwemparadijs Mosaqua in Gulpen, een golfbaan in Gulpen, een manege in Vaals, indoor skibaan SnowWorld Landgraaf, dierentuin Gaia Zoo in Kerkrade, wellness centrum Thermae 2000 in Valkenburg en theaters en bioscopen in Heerlen, Kerkrade en Maastricht.

Kortom te veel om hier allemaal op te noemen.
Zie voor uitgebreide toeristische informatie www.visitzuidlimburg.nl

AFSTANDEN

De afstanden naar de belangrijkste plaatsen en voorzieningen vanaf tHUIS aan de BEEK, Epen (Terziet):

– Wandelroute vanaf de voordeur
– Fietsroute vanaf de voordeur
– Bakker 850 m
– Supermarkt 1,3 km
– Restaurants Epen vanaf 1 km
– Fietsverhuur ’t Zinkviooltje 1,5 km
– Tankstation 7 km

– Gulpen, 6 km
– Vaals (Drielandenpunt), 12 km
– Aken centrum (Duitsland), 17 km
– Valkenburg, 17 km
– Maastricht centrum, 18 km
– Kerkrade, 19 km
– Heerlen, 20 km

HET HUIS
Over ons karakteristieke hoevecomplex tHUIS aan de BEEK in het buitengebied van Epen.
LEES MEER
HISTORIE
Het hoevecomplex is een Rijksmonument in een streek met een lange geschiedenis.
LEES MEER
APPARTEMENTEN
In ons hoevecomplex verhuren wij twee schitterende appartementen, een Studio en een Loft.
LEES MEER
RESERVEREN
Graag verwelkomen wij u in onze hoeve tHUIS aan de BEEK.
LEES MEER