HISTORIE

De twee vakantieappartementen van tHUIS aan de BEEK zijn onderdeel van een oude hoeve aan de Terzieterweg 7 in het buurtschap Terziet ten zuiden van Epen. Het is een Rijksmonument in een streek met een lange geschiedenis. Er is in de laatste twee eeuwen relatief weinig gewijzigd in het Beschermd Dorpsgezicht Terziet-Kuttingen en het naastgelegen Beschermd Dorpsgezicht Plaat-Diependal.

EEN BLIK IN HET VERLEDEN

De hoeve was in gebruik als boerenbedrijf. Na het overlijden van de eigenaar is de boerderij in 1854 gesplitst in een zuidelijk deel en een noordelijk deel. Het zuidelijke deel ging naar één zoon en het noordelijk deel naar de andere zoon. De omliggende weilanden (tot aan de Plaatweg) behoorden in die tijd nog bij de hoeve en werden ook verdeeld. 
De grens werd in 1854 dwars door het woonhuis getrokken (van voor naar achter). Dat bestond toen nog alleen uit het voorste (hoge) deel. Later hebben de broers het pand groter gemaakt door het naar achteren uit te breiden. Bepaalde oorspronkelijke buitenmuren zitten daarom nu deels binnen.
 Nog later is de hoeve weer in een hand gekomen.
 In de jaren zestig van de vorige eeuw is de hoeve aan het boerenbedrijf onttrokken.

LEES MEER

HET HUIS
Over ons karakteristieke hoevecomplex tHUIS aan de BEEK in het buitengebied van Epen.
LEES MEER
OMGEVING
tHUIS aan de BEEK ligt in een prachtige omgeving, het Zuid-Limburgse heuvelland.
LEES MEER
APPARTEMENTEN
In ons hoevecomplex verhuren wij twee schitterende appartementen, een Studio en een Loft.
LEES MEER
RESERVEREN
Graag verwelkomen wij u in onze hoeve tHUIS aan de BEEK.
LEES MEER